Over Ons

WIE?

Marie Wirion, sprong van de toersime branche naar het patisserie vak. Eigenaar van een online taartenbedrijf in Amsterdam waar ze ook in een bakkerij werkte. Haar droom, haar beroep bij een chocolatier in Belgie met haar passie voor ijs te combineren.

Els Decaluwe, meer dan 30 jaar ervaring in het Leuvense onderwijs. Gepassioneerd door recycling&upcycling, retro en vintage, afvalarm werken en pure smaken.

Emiel Decaluwe, meer dan 30 jaar ervaring in de Leuvense horeca. Gepassioneerd door de natuur, koffie en intense smaken.

WAT?

Een ijswinkel waar je lekkere ambachtelijke ijs, koffie, thee en ijstaarten kan vinden.

We proberen onze afvalberg zo klein mogelijk te houden. We gaan voor materiaal dat we kunnen hergebruiken zoals glas. Onze klanten betalen hiervoor een kleine waarborg.

Wij hebben voor een pozetti ijstoog gekozen om de kwaliteit van het ijs te waarborgen.

HOE?

Ons verhaal begon in september 2021 toen we ons inschreven voor de opleiding tot ambachtelijke artisanale ijsbereider. Al snel borrelden er plannen, eerst onafhankelijk van elkaar en toen samen. Memorijs zag het daglicht op de treinreis naar het horecasalon in Gent in 2022.

Na heel wat vergaderen, wikken en wegen, informeren en laten adviseren hebben we ons in het verbouwen gestort. We werden hierbij gesteund door familie en vrienden.

Waar?

Zie onder menu, ‘contact’